11
.
1
.
2024
|

Jak jsme skoro rok tvořili nový web: Příběh úspěchu

Věděli jsme, že nás čeká dobrodružství plné výzev a překážek. Ale že na nových stránkách budeme dělat tak dlouho, to jsme fakt nečekali 😅 Naštěstí o Vánocích se dějí zázraky a my jsme po téměř roční práci spustili náš nový web. Přinášíme vám příběh, jak jsme od nápadu přešli k realizaci.

Cože to vlastně chceme?

Prvním krokem naší cesty bylo jasné definování cílů a identifikace cílových skupin. Chtěli jsme, aby nový web nejen odrážel naši firemní identitu, ale byl i užitečným zdrojem informací pro naše zákazníky a návštěvníky.

Jak to bude vypadat

Dalším krokem bylo vytvoření wireframů a designu. To šlo docela hladce. Převzali jsme redakční systém, základní strukturu a designový jazyk webu našich kolegů z Etnetera Core. Ti na novém webu makali loni a nadělili si ho k narozeninám. Ale úprav bylo i tak celkem dost.

Musí tam být vše, ale musí to být přehledné

Tady jsme se zasekli asi nejdéle. Chtěli jsme na jednom místě mít informace o nás, našich hodnotách, reference našich klientů i blogové články. Zároveň měl být web přehledný, vzdušný, mobile i desktop friendly, vizuálně atraktivní a ne příliš text-heavy. Prostě spousta požadavků a spousta práce. Nešlo udělat prosté Ctrl+C a Ctrl+V ze starých stránek do nového redakčního systému. Museli jsme si to prostě odmakat.  

Content is king: Inspirace ze srdce firmy

Čisté plátno, tabula rasa... Nový obsah byl jedním z klíčových prvků naší renovace a spoustu stránek jsme vytvářeli úplně nově. Věděli jsme, že obsah musí být jasný, pochopitelný a v souladu s naší firemní identitou a komunikačním stylem. Psali jsme texty, fotili nové fotky, řešili rozmístění prvků, Call To Action a mnoho dalšího.  

Blížíme se do finále: Ladit, ladit, ladit

Ne pardon, tady jsme se zasekli nejdéle. Postupně, s každým nově přidaným prvkem, naše nové webové stránky začaly nabývat reálných obrysů. Proces plný testování, úprav a vylepšování byl ale fakt dlouhý. Ladili jsme texty, upravovali fotky, cizelovali texty, fotili medailonky lidí, zjednodušovali texty... asi si to dokážete představit. Nebylo to snadné, ale viděli jsme, že se posouváme správným směrem. Směrem k cíli.

A je to, povedlo se

Upřímně říkáme, že to byla náročná cesta plná výzev. Ale dnes můžeme s radostí představit náš nový web, který nejen vypadá skvěle, ale je také funkční, moderní, responzivní a plný života! Web, který perfektně reprezentuje naši firemní kulturu a identitu a zapadá do Corporate Identity Etnetera Group.

Děkujeme všem, kteří byli součástí tohoto projektu.

Co tomu říkáte vy? Těšíme se na vaši zpětnou vazbu a doufáme, že vám náš nový web přinese nejen informace, ale také inspiraci a radost.

Přečti si taky